Srf konsulterna på Eget Företag

By 12 november, 2019RSS_SRF-konsult
Torsdag till lördag den 7-9 november deltog Srf konsulterna på mässan Eget Företag som genomfördes på Stockholmsmässan i Älvsjö, söder om Stockholm. Tillsammans med några av landets främsta redovisnings- och lönekonsulter berättade vi för företagare och blivande företagare vad branschen står för och vikten av att välja en byrå med auktoriserade konsulter.

Under tre dagar var vi på plats i vår monter på mässan Eget Företag dit vi bjudit in våra medlemsföretag att vara med och berätta för företagare hur de kan vara ett viktigt stöd för dem i företagandet. Mellan 5 500 och 6 000 besökare deltog vid mässans olika aktiviteter. De medlemsföretag som nappade på förfrågan och var med oss på mässan var Midama, Eden & Co, Payday Löner & Redovisning, Ekoxens Företagstjänst, Stavegren & partners, Keeper, Ekonomi Roslagen, BF Bok, Lön & HR-bolaget/Ekonomibolaget, Integra veritas, ECIT/Fortner, NetOffice, Lavendo consulting, Roslagens Företagarkonsult, Pomoc och KAM Redovisning.

Syftet med vårt deltagande tillsammans med våra medlemmar var att gemensamt informera om nyttan med auktorisationen, vikten av att välja en affärspartner med auktoriserade konsulter och hur viktigt det är som företagare att redovisningen och lönerna blir rätt. Medlemsföretagen hade under dessa dagar fina möjligheter att träffa nya kunder och vår monter var välbesökt. Inte så konstigt då de flesta företagare behöver någon att rådfråga kring ekonomi och lönehantering.

Under fredagen fick en av våra medlemmar, Mathias Malmlöf som är Srf Auktoriserad Redovisningskonsult® hos Net Office Stockholm AB, en förfrågan från ansvariga på mässan om att vara med på scenen och svara på frågor om moms och annat. Mathias svarade på moderatorns frågor och förklarade på ett tydligt och enkelt sätt hur man som företagare bör tänka och göra kring företagets ekonomi. Men om man som företagare klarar av att sköta mycket själv av ekonomihanteringen då? frågade moderatorn. Då gör man det, men företagare som hellre lägger tid på annat viktigt kan låta en kunnig redovisningsbyrå ta hand om ekonomihanteringen, svarade Mathias. Scenframträdandet blev ett riktigt bra att sätt att lyfta fram det viktiga arbete som branschen gör för näringslivet och det genererade också några extra besök i vår monter sedan.

En av överraskningarna under dessa dagar var att vi från förbundets sida fick träffa flera som startat eller var på väg att starta eget inom redovisning och lön. Intresset för auktorisationen och en tillhörighet till en branschorganisation är en självklarhet för många av dem. Något som också betyder att de förstått auktorisationens värde i näringslivet och att de siktar på att bli en av oss, det vill säga en av de främsta i landet.

Vi summerar tre givande och roliga dagar tillsammans och ser fram emot nästa år. Du som redan nu känner att du vill vara med är välkommen att höra av dig med en intresseanmälan till oss på marknad@srfkonsult.se så hör vi av oss när det drar ihop sig inför nästa års planering.

Stort tack till alla er medlemmar som var med och gjorde ett viktigt arbete under dessa dagar!

Inlägget Srf konsulterna på Eget Företag dök först upp på Srf konsulterna.

garip@laj.se

Author garip@laj.se

More posts by garip@laj.se

Leave a Reply